arrowTerug naar blogoverzicht

Vergaande automatisering verhoogt de efficiëntie in het productieproces

30 okt 2020

Dagelijks zetten wij ons met het team in om processen en producten op een slimme manier te verbeteren. Innovatie zit in ons DNA. Dat zeggen we niet alleen, je ziet het ook terug bij ons op de vloer. Zo zijn we continu op zoek naar manieren om het productieproces te versnellen en niet bang om hierin te investeren. Daar zijn onder meer onze robot manipulator en vier lasrobots een tastbaar voorbeeld van. Niet alleen verkorten we met deze innovatieve machines de doorlooptijd, ze zorgen ook voor continuïteit in de kwaliteit. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe wij automatisering inzetten voor een nóg betere dienstverlening voor onze opdrachtgevers.

 

De voordelen van robotisering voor productontwikkeling

Eén van de belangrijkste redenen om te investeren in robots is dat de doorlooptijd van het productieproces aanzienlijk wordt verkort. Indien nodig kan de productie zelfs 24 uur per dag doordraaien. Ook voor de prijs-kwaliteitverhouding levert het voordeel op voor onze opdrachtgevers. Door te werken met robots is de continuïteit van de kwaliteit altijd gegarandeerd en de levertijd zeer betrouwbaar. Dankzij de vergaande automatisering, kunnen we deze kwaliteit bovendien tegen uitermate scherpe tarieven aanbieden.

 

Productieprocessen offline digitaal voorbereiden

Een andere manier waarop we de doorlooptijd hebben verkort, is door het gebruik van innovatieve software in de voorbereiding van het productieproces. Traditioneel gezien worden machines op de vloer geprogrammeerd. Dit betekent dat ze gedurende die tijd stilstaan. Bij VMT bereiden we alles offline voor, waardoor machines continu door kunnen draaien. Tijdens het productieproces van het ene product, wordt het proces voor de volgende voorbereid. Dit resulteert uiteraard in een hogere efficiencygraad en een snellere doorlooptijd.

 

Vakmanschap verschuift naar de voorkant

In een tijd waarin er een tekort aan technici is, is robotisering natuurlijk ook een mooie oplossing. Het toepassen van automatisering en robotisering betekent echter niet dat je geen mensen meer nodig hebt. Het vakmanschap is (gedeeltelijk) verschoven naar de voorkant; naar het programmeren en digitaal voorbereiden van het productieproces. In de praktijk zien we dat het vervelende werk overgenomen wordt door robots, waardoor we onze vakmensen nog langer kunnen motiveren. Daarnaast passen wij de software die we gebruiken continu aan op onze behoeftes en inzichten in de productievoorbereiding. Doordat de software relatief laagdrempelig is en volledig is aangepast op ons productieproces, kunnen we mensen heel snel trainen en voorbereiden om het pakket te gebruiken. Zo bieden we onze mensen continu kansen om door te groeien en bij te leren.

Benieuwd wat ons innovatieve productieproces voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden!

Deel dit bericht

ANDER NIEUWS

24 dec 2020
Hendi: VMT denkt altijd proactief mee over verbeteringen in het productieproces
arrow
17 nov 2020
VMT hoofdleverancier van machineonderdelen voor het innovatieve Logiqs
arrow