arrowTerug naar blogoverzicht

Cabin ANNA: “Dankzij VMT gaan onze natuurhuisjes de hele wereld over!”

Wat een geweldig idee; een huis dat je uit kunt schuiven. Waarmee het verandert van een intieme binnenruimte naar een openluchthuis. Zelfs in de slaapkamer kan het dak eraf. De unieke ontwerpen van Caspar Schols stellen zich open voor de natuur. En reizen op dit moment de hele wereld over! Voor de productie, werkt Caspar (eigenaar en designer van Cabin ANNA) samen met VMT Companies. In dit interview vertelt de eigenaar waarom hij op VMT kan bouwen.

NATUURHUISJE GAAT VIRAL

Acht jaar geleden bouwde Caspar een ‘uitschuifbaar natuurhuis’ voor zijn moeder. Dit huisje ging ‘viral’! Caspar: “Ik kreeg een scolarship aangeboden om architectuur in Londen te gaan studeren. Die kans greep ik met beide handen aan. Na drie jaar richtte ik Cabin ANNA op, vernoemd naar mijn moeder. Inmiddels realiseer ik, samen met mijn compagnon, twaalf cabins per jaar. Die huisjes gaan de hele wereld over. Van Turkije tot Vermont en van New York tot Hawaï.”

VMT GELOOFT IN ONS

Al sinds de start produceert VMT Companies de materialen voor Caspar. “Onze engineer is een oud-collega van Kees Verschoor. Hij was enorm over Kees te spreken. Dus raadde hij mij aan om met hem te gaan praten. Daar heb ik nog geen seconde spijt van!”, begint Caspar te vertellen.

“Kees en zijn team zijn ontzettend gestructureerd en gemotiveerd. Op dit moment produceren wij nog maar één huisje per maand. Dat is natuurlijk geen vetpot. Maar Kees gelooft in ons. Hij vindt het een mooi product en gaat er met ons voor. Samen dromen we ervan om volgend jaar twintig cabins op de markt te brengen. En daarmee zijn we er nog niet. Ik voorzie namelijk een jaarlijkse groei van vijftig procent.”

HETZELFDE EFFECT VOOR DE HELFT VAN HET GELD

VMT voorziet de cabins van sheet metal, voor duurzaam verlet. Maar ook van onzichtbare delen om de spanden te verstevigen. “Denk aan stalen platen, maar ook aan bumpers met mooie bijzondere vormen. Daar zit behoorlijk wat laswerk in. Het team van VMT geeft ons op dat vlak proactief advies. Ze denken mee over hoe iets beter, slimmer en efficiënter kan”, legt Caspar uit.

“Vaak tekenen we hier zelf iets achter ons bureau. Maar dan weten we niet hoe dat qua kosten in de praktijk uitpakt. Dan blijkt bijvoorbeeld dat een item te complex is, omdat er te veel zetwerk in zit. Op zo’n moment geeft Kees ons een alternatief. Met hetzelfde effect, maar dan voor de helft van de uren. Dat vind ik geweldig!”

Benieuwd wat VMT voor jouw organisatie kan betekenen? Wij gaan iedere uitdaging aan! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Deel dit bericht

ANDER NIEUWS

Cabin ANNA: “Dankzij VMT gaan onze natuurhuisjes de hele wereld over!”
arrow
Richard Verschoor over zijn ‘road to Formula 2’ en de rol die sponsoren daarin spelen
arrow